afspraak maken

Voetreflextherapie


Bij voetreflextherapie gaat men ervan uit dat de verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam verbonden zijn met bepaalde reflexgebieden op onze voetzolen, tenen en enkels. Door het masseren van deze gebieden kan op natuurlijke wijze de genezing van allerlei kwalen worden bevorderd en wordt het gehele energiesysteem terug in balans gebracht door blokkades in ons energiesysteem op te heffen. Daarnaast helpt voetreflextherapie de gevolgen van stress te verlichten door diepe ontspanning op te wekken.

Tijdens het eerste consult neem ik met u een anamneseformulier door zodat ik een duidelijk beeld kan krijgen van uw klachten. Vervolgens analyseer ik uw voeten om zo een compleet beeld te krijgen en een behandelplan kan gaan samenstellen. Een eerste consult duurt daarom ook +/- 45 minuten langer dan de vervolgconsulten.

Mijn specialisaties liggen met name in het toepassen van voetreflextherapie bij zwangerschap & geboorte, bij kinderen en tijdens het rouwproces en stervensbegeleiding.

Voetreflextherapie hoeft helemaal niet klachtgericht te zijn. Daarom kan u bij mij ook kiezen voor een Wellness voetreflexbehandeling. Hierbij ligt het accent op pure ontspanning. Na een ontspannend voetenbad worden de benen en voeten heerlijk gescrubt waarna u een ontspannende voetreflexmassage krijgt. Als aanvulling kunnen evt. het hoofd en/of de handen extra gemasseerd worden.

voeten